אולמרט: “יצוא קנאביס? לא בגלל ששרה ויאיר נתניהו התעוררו”

אולמרט חושב שהאישור שנתנה הממשלה לייצוא קנאביס "לא נבע מזה ששרה ויאיר נתניהו התעוררו" אלא מטעמי קרדיט ובתור גימיק בחירות כדי למשוך את קהל המצביעים. לגבי הצטרפותו לענף הקנאביס אמר כי "זה נתן מעטפת של אמינות".

רה”מ לשעבר אהוד אולמרט התראיין הבוקר (ד’) בכנס בנושא ייצוא של קנאביס מישראל לחו”ל. לדבריו הממשלה אישרה ייצוא מטעמי פופולריות וקרדיט והעיכוב בהיתר סופי הוא מחדל. לגבי הצטרפותו לענף אמר כי “לפני שהצטרפתי זה היה ‘גראס’ ו’חשיש'” והוסיף כי הוא מעריך שישראל עדיין לא פספסה את הרכבת בשוק העולמי.

“אין ספק שהעיכוב של שנה וחצי הוא מחדל, שמעוגן בסיבה שמלכתחילה הביאה לאישור בשנת 2019 – זה לא נבע מזה שיום אחד שרה ויאיר נתניהו התעוררו והחליטו שקנאביס זה דבר בעל פוטנציאל חיובי,” אמר. “מה שקרה הוא שהיינו ערב בחירות ופתאום כל כלי התקשורת הוצפו בתחזיות סופר מעודדות לגבי האפשרות שמשה פייגלין, שדיבר בגלוי על קנאביס, יקבל תמיכה המונית, והראו את כל ההופעות שלו, כמו של רוקסטאר, עם מאות אנשים צעירים שאין להם שום קשר עם תפיסה העולם המדינית שלו אבל התלהבו מנושא הקנאביס, ואז, מטעמים שלא קשורים למה שמעניין אותנו בקנאביס, הלכה הממשלה ואישרה את זה, למה? כדי שלא יפגרו אחרי הפופולריות – כדי להרוויח את הקרדיט לעצמם”.

למרות הביקורת על כך שמדובר במהלך פופוליסטי לטענתו, מאמין אולמרט כי ה’גימיק’ הזה סייע לקדם את התחום. “מעבר לכך משרד הבריאות לא היה ערוך אז לטפל בעניין ברצינות ויתר משרדי הממשלה חשבו שזה גימיק בחירות, זה יצר מומנטום וגרם לכך שהרבה חברות ישראליות שהיו כבר בסביבה של העניין נכנסו פנימה וזה נתן שווי שוק מאוד מרשים לחברות ישראליות,” אמר.

אהוד אולמרט (צילום: עמוס בן גרשום, לפ"ם)
אהוד אולמרט, מנהל חברת קנאביס רפואי (צילום: עמוס בן גרשום, לפ”ם)

“מה שלא קרה זה שהביורוקרטיה הממשלתית לא הרגישה צורך להתקדם באותו קצב בעניין הסדרת התחום הזה,” המשיך. “לטווח קצר החברות הקנדיות התבססו. לטווח ארוך היתרון היחסי של ישראל לא הלך לאיבוד, כלומר הידע המקצועי, המדעי, לגבי הפוטנציאל הטמון בקנאביס בהיבטים רחבים, מעבר להיבט של העישון, חוקרים שאני מדבר איתם, לא מעטים, מדברים מאוד ברצינות על הפוטנציאל שיש לסנכרונים של הרכבים מולקולריים שונים לצרכי התוויות רפואיות ספציפיות. לדעתי בישראל אנוחנו יותר קרובים מכל מקום אחר להתקדם בזה. הפער היחסי שאולי נוצר בין קנדה לבינינו יעלם. בנוסף אם הממשלה תשלים את הרגולציה בנושא היצוא, אני יודע שלפחות המניה של החברה שלי תהיה שווה הרבה מאוד.”

על גל אישי הציבור הבכירים שהצטרפו לתחום הקנאביס אמר אולמרט כי “אין ספק שהפניות אליי, אל ברק, ואל האחרים, נבעו מהצורך של התחום הזה לקבל מעטפת של לגיטימציה ציבורית שהיתה חסרה לו, זה דבר די מובן וברור, התחום הזה, קנאביס, בנראות שהיתה מקובלת עליו, זה היה ‘גראס’ ו’חשיש’ ו’מריחואנה’ ועישון, שבפרמטרים המקובלים בחוק הישראלי הוא נחשב כעבירה בכלל.”

לדבריו “נוצר סדק שאיפשר לראות את זה בדרך אחרת, ואז כשאתה מביא אנשים שהם מקובלים בציבור כנורמטיביים ולא בדיוק מעשני גראס, כמו מפקדים בצבא למשל, אתה יוצר תודעה אחרת לגבי הנושא הזה. זה היה ניצול נכון והיו לזה תוצאות – זה הקפיץ את שווי השוק של החברות האלו. אם הממשלה היתה ממשיכה בפעולות רגולטוריות כמו בקצב שחשבתי שצריך להיות, ייתכן שהמומנטום הזה היה מביא עוד לפני הקורונה למקום שונה מזה שהם נתפסו בו כשהתחילה בעיית הקורונה.”

“כשאנשים כמונו נשאלים האם יש פוטנציאל בתחום הזה מעבר למה שיש היום, על פי בדיקות שעשינו ועל בסיס פגישות עם פרופסורים וכד’, אני אומר שיש בישראל ידע מדעי שיכול למצות את היכולת לייצור מוצר שיש לו קורלציה גבוהה מאוד עם התוויה רפואית ספציפית,” הסביר. “כשאנשים כמוני אומרים את זה, יש דרגה יותר גבוהה של אמינות, זה מוסיף גם באמון שיש במוצרים של החברות הללו ורצון להיות מעורבים ברכישת מניות של החברות האלו.”

לסיכום אמר כי “אנחנו מתכוונים לגדל לייצר ולייצא. זה המאמץ המרכזי. כי יכול להיות לנו יתרון יחסי. יש לנו הסכמים בשוק הגרמני. זה פוטנציאל הרבה יותר גדול. כיבואנים אני לא בטוח שהתחרות תהיה פשוטה ואם יש לזה פוטנציאל כמו של היצוא. נעשה כל מה שאפשר כדי להגדיל את המשקל שלנו בשוק ונהיה מאוד אגרסיביים ונמרצים. הייצוא הוא פוטנציאל גם בגלל הכמויות שאפשר יהיה למכור בחוץ בעזרת היכולת המקצועית שלנו. נצליח להקדים חברות אחרות בפיתוח מוצרים.”

באותו כנס דיבר גם מפכ”ל המשטרה לשעבר יוחנן דנינו (כאן).

המשך קריאה
Back to top button
x
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר